2016

2014

2015

2013

2012

Martin Srabotnik sedmi na EP 23 v Krakovu

Krakow, Poljska, 26. - 20.8.2015

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu  je 19 letni Martin Srabotnik v finalu osvojil sedmo mesto, potem ko je bil v polfinalu tretji. Nekoliko slabša vožnja kot v polfinalu in en dotik sta ga žal oddaljila od zmagovalnega odra. Kljub  temu moramo biti zadovoljni saj so na tem prvenstvu nastopili vsi najboljši mlajši člani Evrope, z izjemo Simona Brusa, ki se je pripravljal v Londonu na bližajoče se SP v slalomu. Zmagal je eden najboljših kajakašev na svetu Čeh Jiri Prskavec

 

Tradicionalno tekmovanje mladih slalomistov na Špici

Celje, 3. maj 2015

 

V nedeljo, 3. maja, je Špica gostila mednarodno tekmo v slalomu, ki je štela tudi za slovenski pokal za mlajše kategorije. Udeležba je bila številčna, saj so prišli tekmovalci iz cele Slovenije, pa  tudi iz Hrvaške in BIH.

V lepem vremenu in dobrem vzdušju so se pomerili na kratki progi, ki večini ni povzročala večjih težav.

Nastopilo je 13 kajakašev in kanuistov domačega kluba, od začetnikov do že izkušenih tekmovalcev. Najbolj so se izkazali Jan Ločnikar in Lovro Petek pri mlajših dečkih (1. in 2.mesto), Lan Tominc pri starejših dečkih (3.mesto), Zala Zanoškar med starejšimi deklicami (2.mesto), Urh Turnšek v kategoriji  C1 mladinci (1.mesto) in Teo Karner pri K1 mladincih (3.mesto).

Več fotografij v galeriji.

Martin Srabotnik šesti na SP za mlajše člane

Foz d'Iguazu, Brazilija, 22. - 26. april 2015

 

V daljni Braziliji, v mestu Foz d'Iguazu, kjer je leta 2007 potekalo člansko SP je bilo tokrat SP za mladince in mlajše člane do 23 let. Celjani smo imeli na tem prvenstvu enega predstavnika, 19-letnega dijaka četrtega letnika 1. gimnazije v Celju Martina Srabotnika. S suverenima vožnjama je Martin odpeljal predtekmovanje in polfinale in si tako prislužil nastop med desetimi najboljšimi kajakaši.

V finalni vožnji je Martin šel na vse ali nič, dosegel izjemno hiter čas, vendar je trikrat udaril vratca in si tako prislužil 6 kazenskih sekund. Zmagal je aktualni članski  svetovni podprvak in dvakratni članski  evropski prvak Čeh jiri Prskavec. Rezultati/link.

S finalom in odličnim šestim mestom je Martin dokazal da se razvija v vrhunskega slalomista na divjih vodah in da je pred njim še lepa prihodnost.

Čestitamo!

 

Otvoritvena tekma v Tacnu

Tacen, 28. marec 2015

 

V soboto 28.3. smo se udeležili prve tekme SLO pokala v slalomu za mlajše kategorije. Dečki in deklice so tekmovali na progi v kanalu.  Naši tekmovalci so se dobro znašli na dokaj mirni vodi in osvojili 5 medalj. Pri starejših dečkih je zmagal Lan Tominc,  med mlajšimi dečki sta se Jan Ločnikar in Lovro Petek uvrstila na 2. in 3. mestu. Pri starejših deklicah je Zala Zanoškar zmagala, Maša Rebernik pa je bila druga med mlajšimi deklicami.

Več fotografij v galeriji.

 

Priprave v Novemgradu

Novigrad, Hrvaška, februar 2015

 

Kot vsako leto smo tudi to zimo odšli na priprave na morje. Namesto tradicionalnega Rovinja smo izbrali hotel Maestral v Novemgradu,

kjer je bila odlična (in obilna) predvsem hrana. Vreme je bilo boljše kot v Celju, kar smo dobro izkoristili in veslali 2x dnevno.

Na "sporedu" je bil tudi tek, igranje nogometa in kopanje v hotelskem bazenu.

V kajaku smo raziskovali obalo, se igrali skrivalnice, lovili, pomerili na "štopingu" in surfali na valovih.