2016

2013

2012

2015

2014

Letošnji zaključni slalom za naše mlade kajakaše v Italiji

Sacile, Italija, 10. oktober 2014

Mestece Sacile v Italiji je gostilo mednarodno tekmo v slalomu.  Iz Celja se je tekmovanja udeležila mlajša skupina tekmovalcev. Sredi lepega, starega mestnega jedra so organizatorji pripravili prijetno progo na sicer zelo mirni reki.

Celjani so prikazali dobre vožnje in se veselili lepih nagrad. Pri cicibankah je zmagala Maša Rebernik, med mlajšimi deklicami pa Zala Zanoškar. Pri kajakaših je šla zmaga v roke Jana Ločnikarja, ki je v kategorji mlajših dečkov premagal klubskega kolega Lovra Petka na drugem mestu.

 

Simon Brus trikrat zlat na Špici

Celje, 4. oktober 2014

V soboto, 4. oktobra smo celjski kajakaši organizirali odprto člansko državno prvenstvo v slalomu in mednarodno tekmo za pokal mesta Celja.  Nastopilo je 125 kajakašev in kanuistov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Italije in Bosne in Hercegovine. Naši kajakaši so osvojili šest medalj, od tega kar tri zlate. Simon Brus je postal državni prvak posamezno in skupaj z Martinom Srabotnikom in Teom Karnerjem tudi ekipno.

Zvečer, po prvem delu koncerta slovenske glasbenice Neishe so se najboljši kajakaši, kanuisti in kajakašice ter nekaj izbrancev, ki so dobili posebno povabilo našega kluba pomerili na nočni tekmi pod reflektorji. Tudi tokrat je med kajakaši zmagal in si zasluženo priboril polietilenski kajak proizvajalca Roto iz Murske sobote,  Simon Brus, drugo mesto  je osvojil njegov klubski kolega Martin Srabotnik, tretji pa je bil Martin Albreht iz Tacna.  Trinajsto mesto je osvojil Bojan Ločnikar, dvajseti pa je bil Konstantin Kuzmin - Koka, oba naša člana in tudi sponzorja tega lepega dogodka. Pri kanuisth se je zmage in gorskega kolesa Specialized sponzorja BL Sport veselil aktualni svetovni podprvak Benjamin Savšek, drugo mesto  je osvojil  Jure lenarčič, oba KKK Tacen, tretje mesto pa je osvojil Italijan Marco Babuin. Pri kajakašicah je zmagala in si tako priveslala lepo umetniško sliko priznanega slikarja Jureta Cekute naša odlična kajakašica  Urša Kragelj iz Solkana, drugo mesto je osvojila Ljubljančanka Ajda Novak, tretja pa je bila Neža Vrevc iz Tacna.

Po mnenju vseh prisotnih smo obe tekmi na Savinji izpeljali odlično in s tem pridobili kar nekaj simpatij med udeleženci sobotne prireditve, ki se je lepo zaključila z koncertom  priznane slovenske  glasbenice Neishe. Upamo lahko,  da bodo tudi za to pristojni subjekti  v Celju in Sloveniji končno spoznali, da si po vsem doseženem v zadnjih letih zaslužimo tudi boljšo progo na Savinji.

Več fotografij v galeriji. / Videoprispevek

 

Slalom tekma v Celovcu

Celovec, 28. september 2014

V nedeljo, 28.9. je v Celovcu potekala tradicionalna mednarodna slalom tekma. Nastopilo je 10 naših tekmovalcev, od dečkov in deklic do članov. Dopoldne so nastopili člani in mladinci. Martin Srabotnik je zmagal pri članih. Pri mladincih je, v kategoriji kanuistov, 5. mesto dosegel Urh Turnšek, med kajakaši pa je bil od Celjanov najboljši Teo Karner na 15. mestu.

Popoldne so, na malce lažji progi, tekmovali dečki in deklice. Od naših tekmovalcev se je najbolj izkazal Lan Tominc, ki je v kajaku in kanuju dosegel 4. mesto.

Več fotografij v galeriji. / Videoprispevek

 

Zaključek na Zmajčkovem pokalu v Ljubljani

Ljubljana, 13. september 2014

V nedeljo 13.9., smo se udeležili tradicionalnega tekmovanja v prirejenem slalomu za Zmajčkov pokal, ki je potekalo na Ljubljanici. Največ spretnosti sta pokazala Lan Tominc, ki je bil 2. med mlajšimi dečki in Zala Zanoškar, ki je osvojila 3. mesto pri mlajših deklicah. V skupni kategoriji C2 starejši dečki sta si 3. mesto priborila Lan Tominc in Jan Ločnikar.

Po tekmi je potekala zaključna podelitev v skupnem seštevku slovenskega pokala. Stopničke so si priborili:

Urh Turnšek – skupno 1. mesto K1 starejši dečki in 2. mesto C1 starejši dečki

Lan Tominc – skupno 1. mesto K1 mlajši dečki

Jan Ločnikar  - skupno 3. mesto K1 mlajši dečki

Zala Zanoškar  - skupno 3. mesto K1 mlajše deklice

Jan Ločnikar in Lan Tominc – skupno 3. mesto C2 starejši dečki

Maša Rebernik – skupno 1. mesto K1 cicibanke

Več fotografij v galeriji.

 

Slovenski pokal v Solkanu

Solkan, 7. september 2014

Prvi vikend v septembru smo trenirali in tekmovali na slalom progi v Solkanu. V soboto smo naredili dva dobra treninga na divji vodi, kar je koristilo predvsem najmlajšim, v nedeljo pa nastopili v slalomu, ki je štel za slovenski pokal.

Najbolje sta se odrezala Urh Turnšek in Lan Tominc. Urh je zmagal v C1 in K1 pri starejših dečkih, Lan pa v K1 pri mlajših dečkih. Zelo dobro je odveslala tudi Zala Zanoškar, ki je osvojila 3. mesto pri mlajših deklicah.

Več fotografij v galeriji.

 

Tabor mlajših kajakašev in dve tekmi za državno prvenstvo v Tacnu

Tacen, 25. - 30. avgust 2014

Zadnji teden v avgustu je potekal tabor za mlade kajakaše in kanuiste v Tacnu. Tekmovalci iz vseh slovenskih klubov so 5 dni skupaj trenirali, se zabavali, družili in tudi tekmovali. V četrtek je bilo tekmovanje  v klasičnem spustu (od Medvod do Tacna), v soboto pa v slalomu na umetni progi. Obe tekmi sta šteli za državno prvenstvo.  Na četrtkovem spustu sta premoč potrdila Urh Turnšek, ki je zmagal v kajaku med starejšimi dečki in Lan Tominc z zmago pri mlajših dečkih. Jan Ločnikar si je v kategoriji mlajših dečkov v kajaku priveslal 3. mesto. V moštvenih vožnjah so državni prvaki postali Urh Turnšek, Domen Višnar in Lan Tominc. Med mlajšimi dečki pa so 2. mesto osvojili Jan Ločnikar, Žiga Rebernik in Aljaž Marolt.

Na tekmi državnega prvenstva v slalomu sta že tretji naslov državnega prvaka osvojila Urh Turnšek pri starejših dečkih (v kajaku in kanuju) in Lan Tominc pri mlajših dečkih (v kajaku). Jan Ločnikar je, pri mlajših dečkih, zaradi dotikov za pol sekunde zaostal za medaljo. Pri kajakašicah je v kategoriji mlajših deklic 3. mesto in bronasto kolajno osvojila Zala Zanoškar.  V moštvenih vožnjah so se naslova državnih prvakov veselili Urh Turnšek, Domen Višnar in Lan Tominc. Pri mlajših dečkih pa so bili srebrne medalje veseli Jan Ločnikar, Lovro Petek in Žiga Rebernik.

Več fotografij v galeriji.

 

Državno prvenstvo v šprintu za mlajše kategorije

Hrastnik,  23. avgust 2014

V soboto 23. 8. je bilo na Savi v Hrastniku državno prvenstvo v šprintu za  mlajše kategorije. Dobili smo dva državna prvaka v šprintu. Urh Turnšek je zmagal v kajaku pri starejših dečkih, medtem ko je bil v kanuju tretji. Lan Tominc pa je zmagal v kajaku pri mlajših dečkih.

V moštvenih vožnjah so 3. mesto pri starejših dečkih osvojili Urh Turnšek, Domen Višnar in Lan Tominc, medtem ko so pri mlajših dečkih zmagali Jan Ločnikar, Lovro Petek in Aljaž Marolt.

Več fotografij v galeriji.

 

Urh Turnšek  na ECA junior cup-u v Bratislavi spet zlat in srebrn

Bratislava - Čunovo, 17. in 18. avgust 2014

Slalom proga v Bratislavi je gostila predzadnji dve tekmi za Junior Cup. Urh Turnšek je v kategoriji do 14 let prvi dan zmagal med kajakaši in kanuisti, naslednji dan pa osvojil dve drugi mesti (v kanuju in kajaku).

Drugi naši mlajši tekmovalci, ki so šli predvsem po izkušnje in dober trening, so prikazali solidne vožnje in se uvrščali tudi v finalne boje. V soboto je Jan Ločnikar med kajakaši dosegel 13. mesto. V nedeljo je Lan Tominc osvojil 8. mesto, Domen Višnar 14. mesto in Jan Ločnikar mesto za njim.

 

V skupnem seštevku ECA Junior Cup-a je Urh Turnšek osvojil 2. mesto,  tako med kanuisti, kot kajakaši do 14 let. Več fotografij v galeriji.

 

 

Urh Turnšek na tretji in četrti tekmi ECA junior cup v Augsburgu osvojil dve zlati in dve srebrni kolajni

Augsburg, 26. in 27. julij 2014

Drugo prizorišče letošnjega evropskega pokala v slalomu je bila umetna proga v Augsburgu, kjer so leta 1972 potekala olimpijske igre v slalomu, na takrat prvi umetni kajakaški progi. V dvodnevnih kajakaško kanuističnih bojih na divji vodi umetnega kanala reke Lech se je ponovno odlično odrezal mladi Urh Turnšek saj je prvi dan v kategoriji U 14 zmagal v kajaku in bil drugi v kanuju, v nedeljskem tekmovanju pa je samo zamenjal pozicije, saj je zmagal v kanuju in bil drugi v kajaku. Tako je kar štirikrat stal na stopničkah za zmagovalce. Ostali naši tekmovalci z izjemo Lana Tominca- v soboto je bil 28. in v nedeljo 25. ter Jana Ločnikarja- v soboto je bil 22. niso prikazali dobrih voženj.

Urhu pa za osvojene štiri medalje - dve zlati in dve srebrni iskrene čestitke!

 

Urh Turnšek kar trikrat zmagal v Solkanu

Solkan, 19. in 20. julij 2014

Prva tekma evropskega pokala, imenovanega ECA junior cup, v slalomu je bila zelo dobro organizirana na reki Soči v Solkanu. V prekrasnem vremenu se je v dvodnevnih bojih z brzicami Soče pomerilo tudi devet mladih celjskih kajakašev. Med 250 nastopajočimi iz 15 držav žal ni bilo naših dveh najboljših mladincev Vida Karnerja in Nejca Konde, ki sta poškodovana in je zanju letošnja sezona žal izgubljena. Klub temu so celjski tekmovalci na tej veliki mladinski tekmi kar štirikrat stali na podiju za zmagovalce. Največ po zaslugi komaj 14- letnega Urha Turnška, ki se razvija v odličnega kajakaša in kanuista, saj je eden redkih če ne edini ki na tako visokem rangu tekmovanja nastopa v obeh kategorijah. Nova pravila evropskega pokala za mladince določajo da bo na petih različnih prizoriščih v Evropi (Solkan, Augsburg, Češke Budejovice, Bratislava in Krakow) 10 tekmovanj- na vsakem prizorišču po dve. Za končni rezultat pa bo štelo šest najboljših tekem. V Solkanu je v soboto Urh Turnšek v svoji kategoriji U 14 zmagal tako v kajaku kot tudi v kanuju. Uspeh je skoraj ponovil v nedeljo-v kanuju je spet zmagal, v kajaku pa je osvojil drugo mesto. Poleg Urha je medaljo v Solkanu od Celjanov osvojil še Teo Karner, ki je v nedeljo v kategoriji U 16 osvojil tretje mesto. Dan prej je osvojil 7. mesto. Ostali naši tekmovalci so dosegli dobre uvrstitve, predvsem se vidi napredek Davida Rozmana, ki je bil v soboto 11. in v nedeljo 13. Izak Jenko je v soboto osvojil 18. mesto, v nedeljo pa 15. mesto. Nika Teršek je v nedeljo v kategoriji U 16 osvojila solidno 10. mesto. Domen Višnar, Jan Ločnikar in Lan Tominc so na soških brzicah predvsem nabirali izkušnje, vsak od njih pa se je vsaj v enem tekmovalnem dnevu uvrstil v polfinale.

V Hrastniku zmagala Lan Tominc in Maša Rebernik

Hrastnik, 28. junij 2014

V organizaciji BD Steklarna Hrastnik je bila v lepem vremenu in primernem vodostaju Save odlično izpeljana še ena tekma za slovenski pokal v slalomu za mlaše kategorije slovenskih kajakašev in kanuistov. Mladi celjski kajakaši so osvojili lepo število medalj. Pri mlajših dečkih je zmagal Lan Tominc, četrti je bil Jan Ločnikar, osmi Lovro Petek, dvanajsti Aljaž Marolt in štirinajsti Žiga Rebernik. Pri starejših dečkih je Domen Višnar osvojil tretje mesto, prav tako je bila tretja Zala Zanoškar pri mlajših deklicah. Maša Rebernik pa je z odlično vožnjo pri cicibankah osvojila prvo mesto. V dvosedežnem kanuju sta pri dečkih drugo mesto osvojila Lan Tominc in Jan Ločnikar.

Celjski kajakaši srebrni
na moštveni tekmi na DP v Solkanu

Solkan, 21.junij 2014

Na reki Soči je bilo mladinsko državno prvenstvo v slalomu. Udeležilo se ga je preko 100 tekmovalcev iz osmih slovenskih klubov. Naši tekmovalci tokrat niso blesteli saj so osvojili le eno srebrno medaljo v konkurenci U18. Priveslalo jo je kajakaško moštvo v postavi Vid in Teo Karner ter Urh Turnšek. V kategoriji kajakašev je bil Vid Karner deveti, Teo Karner petnajsti, David Rozman šestnajsti, Urh Turnšek sedemnajsti, Izak Jenko štiriindvajseti in Domen Višnar štiriintridesti. Nika Teršek je osvojila sedmo mesto, prav tako je bil med kanuisti sedmi Urh Turnšek.

 

Rezultati!

 

Teo  Karner, Urh Turnšek, Vid Karner, 2. mesto 3xK1 - U18

 

Izak Jenko, David  Rozman, Domen Višnar, 2. mesto 3xK1 - U16

 

Urh Turnšek, 2. mesto C1 - U16

 

Simon Brus peti na SP v Avstraliji

Penrith, Avstralija, 25.april 2014

Simon Brus je na svetovnem prvenstvu mlajših članov - do 23 let na olimpijski progi iz leta 2000 v Penrithu pri Sydneyu osvojil odlično peto mesto. Konkurenca je bila izjemno huda. saj se je v finalu pomerilo deset odličnih kajakašev, ki so v preteklosti osvajali medalje tudi na največjih prvenstvih v konkurenci članov. S kontrolirano vožnjo brez kazenskih sekund je za kolajno zaostal manj kot sekundo. Tik pred ciljem se mu je žal pripetila napaka, ki ga je oddaljila od podija za zmagovalce. Zmagal je Američan Michal Smolen, drugi je bil Italijan Giovanni De Gennaro in tretji Čeh Jiri Prskavec.

Simon in Aleš.....čestitamo!

Svetovno prvenstvo v slalomu

za mladince in mlajše člane v Penrithu- Avstralija

Na spodnji povezavi lahko spremljate nastope slovenskih reprezentantov na SP za mladince in mlajše člane , ki bo potekalo od 22. do 27. aprila 2014 na olimpijski progi  v Penrithu v Avstarliji. Posebej bomo stiskali pesti za naša fanta Simona Brusa in Vida Karnerja, ki bosta pod vodstvom našega trenerja Aleša Kudra poskušala osvojiti čim višja mesta...Dajmo slovenski fantje in dekleta!

 

Rezultati: http://events.slalom.canoeicf.com/live-results-page

Uradna stran: http://penrith2014.worldchampionships.events.slalom.canoeicf.com/

Nejc Konda osvojil drugo mesto v spustu, mladinci moštveno državni prvaki

Šobec, 19. april 2014 - državno prvenstvo v klasičnem spustu na Savi Dolinki ter izbirna tekma v spustu

 

Čeprav smo se v zadnjih letih iz kluba, ki je nekoč gojil samo spust, preusmerili v treninge in tekmovanja v slalomu so naši mladinci na DP v klasičnem spustu osvojili eno zlato in eno srebrno medaljo.

Nejc Konda, ki po težki poškodbi in dolgi odsotnosti pridno trenira je presenetil na 5 kilometrski klasični tekmi v spustu. Zaostal je le za zmagovalcem pri mladincih Anžetom Urankarjem iz Ljubljane, absolutno pa je dosegel peti čas tekmovanja. Na moštveni tekmi 3x K-1 je svoja klubska kolega Tea Karnerja in Urha Turnška tako "potegnil", da so zmagali in tako osvojili naslov moštvenih državnih prvakov v spustu. Na posamezni tekmi pri mladincih je Teo Karner osvojil 13. mesto, Urh Turnšek 14., David Rozman 16. in Izak Jenko 18. mesto. Martin Srabotnik je pri članih osvojil 6. mesto.

Po tekmi v Solkanu Simon Brus, Vid Karner

in trener Aleš Kuder potujejo na SP v Avstralijo

Solkan, 5. in 6. april 2014 - tretja in četrta izbirna tekma v slalomu

Na prekrasni Soči, ob idealnem vodostaju in v prekrasnem sončnem ter mirnem pomladnem vremenu je potekala mednarodna tekma za ICF ranking ter hkrati tretja in četrta izbirna tekma za sestavo slovenske slalom reprezentance pri mladincih in mlajših članih. Na tekmi kjer je nastopilo precej svetovnih šampionov - naša Peter Kauzer in Benjamim Savšek, aktualni svetovni prvak pri kajakaših Vavrinec Hradilek, bivši olimpijski prvak pri kajakaših Alexander Grim, ter še nekaj zvenečih imen ser naši fantje niso najbolje odrezali. Simon Brus je sicer v sobotnem predtekmovanju pokazal, da je precej hiter, toda v nedeljskem nadaljevanju se mu je polfinalni tek povsem ponesrečil, tako da je za finalom precej zaostal. Martin Srabotnik, ki se je še boril za mesto v ekipi za SP ni imel svojega dne, nekaj pa je imel tudi smole s tekmovalcem, ki je v soboto štartal pred njim, saj mu je popolnoma razmajal količke in mu tako zelo poslabšal sicer dobre pogoje, ki so dva dni vladali na Soči v Solkanu. Nejc Konda je veslal po svojih najboljših močeh, upravičil svoj nastop, vendar se na prva tri mesta, ki pri mladincih vodijo na SP v Avstralijo ni mogel uvrstiti, kar je po več kot eno letni odsotnosti zaradi poškodbe ramena tudi razumljivo. Mlada Teo Karner in Urh Turnšek sta v veliki mednarodni konkurenci veslalo zelo dobro in opozorila nase.

Galerija slik

 

Najmlajši Celjani odlično veslali v Tacnu

Tacen, 29.marec 2014 - otvoritev sezone ter izbirne tekme v slalomu

 

Tako kot vsako leto je otvoritvena tekma slovenskih kajakašev in kanuistov potekala na brzicah Save v Tacnu. Najmlajši so se pomerili na mirni vodi v kanalu, njihovi starejši kolegi pa so preizkusili znamenite Tacenske brzice. Pri najmlajših so Celjani pokazali, da se nam za podmladek ni za bati, saj so naši dečki in deklice osvojili kar nekaj medalj. Pri mlajših dečkih sta dvojno zmago za Celje priveslala Jan Ločnikar in Lan Tominc, njun uspeh pa je s četrtim mestom dopolnil Lovro Petek. Žiga Rebernik je osvojil 14. mesto, Aljaž Marolt 17. in Enej Petkovič 18. mesto. Pri mlajših deklicah je bila Zala Zanoškar četrta, pri starejših dečkih je Domen Višnar osvojil šesto mesto.

Starejši so merili svoje moči na dvodnevnih izbirnih tekmah na pravi divji vodi, start pa je bil pod znamenito Tacensko zapornico. Simon Brus in Vid Karner se nista borila za mesti v reprezentanci Slovenije, saj sta bila na podlagi lanskoletnih rezultatov že uvrščena na listo potnikov za SP mladincev in mlajših članov v daljnem Penrithu v Avstaraliji. Martin Srabotnik in Nejc Konda sta za uvrstitvami, ki vodijo na SP malce zaostala, popravni izpit pa bosta imela na naslednjih izbirnih tekmah čez teden dni v Solkanu.  Dobro se je odrezal šele 14-letni Urh Turnšek, za pričakovanji je malce zaostal Teo Karner, medtem ko sta si Izak Jenko in David Rozman še nabirala prepotrebne izkušnje.